Sunteti hotarat sa vindeti

Cand sunteti hotarat sa vindeti un imobil trebuie sa stiti ca este bine sa colaborati cu o agentie imobiliara care sa se ocupe in promovarea si vanzarea imobilului dumneavoastra.  Agentul imobiliar,  la solicitarea dumneavoastra va poate informa care sunt preturile zonei, va poate evalua in prima faza imobilul,  astfel incat  pretul cerut de dumneavoastra sa fie cel real, iar imobilul sa fie vandabil.

Cum gasiti agentul imobiliar care sa promoveze oferta dumneavoastra?

Brokerul imobiliar este persoana care actioneaza fie ca persoana fizica autorizata sa efectueze activitatea de agentie imobiliara, fie ca administrator, angajat al unei agentii imobiliare si care poate
organiza si eficientiza procesul de tranzactionare imobiliara, atat in avantajul vanzatorului, cat si in beneficiul cumparatorului.

Brokerul imobiliar va informa clientul, cu privire la toate aspectele tranzactiei imobiliare in speta, informatiile urmand a fi puse la dispozitia clientului cu promptitudine.

Brokerul imobiliar va solicita vanzatorului bunului imobil actele de proprietate  si comunicarea oricaror situatii legale : existenta unor sarcini/ipoteci, etc, de  orice natura  ar fi acesta care pot servi sau deservi realizarii  vanzarii imobilului.

Cum va pregatiti poprietatea?

Primul lucru care trebuie facut  este sa va cosmetizati proprietatea, sa angajati o firma de curatenie sau  sa va ocupaÅĢi personal de aceasta.  Incercati sa  reamenajati  mobilierul, sa aveti cat mai multe flori, plante ornamentale. 

Atunci cand este cazul trebuie facute reparatiile necesare pentru un aspect cat mai bun al casei: de schimbat bateriile care curg, de zugravit interiorul, de lacuit parchetul,de amenajat si curatat curtea, de schimbat becurile arse etc.

 Pentru o mai buna prezentare este bine sa plantati flori de sezon care dau o culoare noua casei , sa ascundeti de privirile cumparatorilor obiectele personale cum ar fi fotografiile de familie, sa discutati inainte de vizionare cu agentul imobiliar si sa pregatiti  casa in asa fel incat cumparatorul sa isi imagineze ca locuieste acolo .

Aerisiti constant inainte de fiecare vizionare.

Imaginati-va ca sunteti un cumparator si ce v-ar placea sa vedeti si ce nu..o proprietatea curata, cosmetizata, frumos aranjata, proaspat scoasa dintr-o revista!

Negocierea pretului

Trecem printr-o perioada in care totul se negociaza si trebuie sa fiti pregatiti de orice oferta primiti, sa cunoasteti limita de jos a pretului dorit. Cand primiti o oferta de pret trebuie sa luati in considerare  plata impozitului la vanzare si comisionul agentului imobiliar.

Nu lasati sa treaca foarte mult timp pana luati o decizie, cu cat luati o decizie mai rapida cu atat este mai bine. Comunicati oferta si dorintele dumneavoastra intai agentului imobiliar, el are experienta si va stii cum sa  comunice  cumparatorului,  astfel incat  sa se ajunga la incheierea contractului de vanzare cumparare.
Calculator Taxe Notariale - Pentru Vanzatori

Valoarea imobilului:Curs BNR

RON

Valoarea imobilului

RON

Impozit peste 3 ani:

RON

Impozit sub 3 ani:

RON