Cumpararea unui imobil  este o achizitie de mare importanta in viata majoritatii oamenilor. Cu toate acestea, mult prea multi vanzatori isi trateaza potentialii clienti cu superficialitate. In acest context persoana care-si cumpara  un imobil trebuie sa ia o decizie constienta, sa-si planuiasca cu atentie si sa se ocupe de problemele financiare, sa aloce suficient timp cautarii, sa-si tina emotiile sub control, sa asculte de sfatul unui profesionist.

Doar cu cativa ani in urma, exista o teama de a apela la serviciile unui agent imobiliar, fiecare cumparator preferand sa-si caute singur un imobil care sa-i satisfaca pretentiile. Astazi din ce in ce mai multi cumparatori apeleaza la serviciile unui agent imobiliar, care prin contractul incheiat cu acesta trebuie sa protejeze cumparatorul de eventualele probleme juridice ale imobilului, sa obtina pentru acesta cel mai bun pret si conditiile cele mai avantajoase. Doar apeland la un agent imobiliar cumparatorul poate fi asigurat ca obtine cele mai bune servicii de consiliere in procesul de cumparare al unui imobil.

 In mod normal o cautare   ar trebui sa ia o saptamana -doua intr-o piata normala. Dar, toata lumea a auzit despre cineva care se uita la peste 100 de case in cursul  a mai multe luni, folosind serviciile a 3 agentii si a constatat ca 'pur si simplu' nu i se potriveste  nimic. Acest lucru se intampla numai in cazul in care cumparatorul nu si-a stabilit dinainte ceea ce are cu adevarat nevoie, isi doreste si isi poate permite sa cumpere.

 Dupa gasirea imobilului dorit   cumparatorul  trebuie sa faca  o oferta vanzatorului. Aceasta trebuie sa fie oferta corecta. Pentru a avea succes cumparatorul ar trebui sa asculte cu atentie de sfatul agentului imobiliar.
De regula, in cazul in care o oferta este prea mica, rezultatul este acela ca cumparatorul fie pierde imobilul  respectiv, fie plateste o suma mai mare. De ce? Printre alti factori, o oferta scazuta pune pe vanzator in defensiva. O oferta care este prea mare poate trimite, de asemenea, un semnal gresit catre vanzator, in special atunci cand  imobilul a fost recent pus in vanzare. O oferta prea mare nu poate costa doar bani, vanzatorul ar putea sa fie mai putin agreabil si cu alti termeni si conditii.
 S-a stabilit pretul si conditiile si partile urmeaza sa incheie contractul de vanzare cumparare
Este bine ca  un cumparator sa stie  ce documente trebuie sa i se prezinte inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare:
-    Certificat fiscal care sa ateste ca imobilul este inscris in evidentele fiscale ale localitatii unde este situat
-    Extras de carte funciara /certificat de sarcini  in termen
-     Act de proprietate
-     Planuri cadastrale
Calculator Taxe Notariale - Pentru Cumparatori

Valoarea imobilului:Curs BNR

RON

Valoarea imobilului

RON

Onorariu:

RON

Taxa ANCPI:

RON (Persoana Fizica)

Taxa ANCPI:

RON (Persoana Juridica)